Köpvillkor

BETALNING

Betalning hanteras genom Shopify Pay och Klarna Checkout, som erbjuds i samarbete med Klarna AB. Klarna Checkout skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp, sedan väljer du hur du vill betala. Du kan välja mellan Klarna faktura, Klarna konto, att betala direkt med kort eller med banköverföring.

Klarna Checkout: Genom att använda Klarna Checkout godkänner du Klarna AB:s (556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm), “Klarna”, villkor. För att få använda Klarna Checkout måste du vara minst 15 år.

 • Identifiering, anpassning och riskbedömning

För att säkert kunna identifiera dig och förhindra obehörigt nyttjande eller missbruk av Klarna Checkout samt för att uppfylla kraven enligt god kreditgivningssed behöver Klarna säkerställa din identitet. Klarna inhämtar tilläggsinformation såsom personnummer, namn och adress samt, vid val av kreditalternativ, kreditinformation från olika leverantörer. Klarna behöver även använda den information som du kan ha lämnat vid tidigare köp, allmänt tillgänglig information på internet samt information om hur du tidigare har uppfyllt våra betalningsvillkor, för att göra en riskbedömning. Klarna Checkout anpassar automatiskt riskbedömningen, och därmed utformningen av tjänsten, för varje gång du använder tjänsten och du behöver inte ange mer information än nödvändigt. I vissa fall visas tidigare angiven och av Klarna godkänd adress till dig så snart du uppgivit din e-postadress och ditt postnummer. Den godkända adressen får endast användas i syfte att förifyllda adressuppgifterna i direkt samband med ett köp. Du kan enkelt undvika att den godkända adressen förifylls genom att välja att tillämpa en PIN-kod. Genom att slutföra köpet bekräftar du din identitet och korrekt leveransadress.

 • Betalning, avgifter

Klarna Checkout uppvisar de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ där så är möjligt.

Vid betalning med faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta. Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer. Klarna kan när som helst addera eller ta bort ett eller flera betalningsalternativ av de som erbjuds i Klarna Checkout.

När du slutför ett köp via Klarna Checkout träffar du och Klarna ett avtal där Klarna bl.a. garanterar att du inte behöver betala om du inte får dina varor. Klarna ersätter samtidigt butiken för det du handlat och övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du väljer så går din betalning därmed till att reglera den fordran Klarna har.

Du kan läsa de fullständiga villkoren för Klarna Checkout här.

 

GARANTI

Varan du köper av oss ska vara felfri vid leverans. Skulle produkten du fått hem ha en defekt bör det anmälas till oss inom 14 dagar från det att du mottagit leveransen. Som konsument har du enligt lag rätt att reklamera i upp till tre år från köpet, dock inom skälig tid (två månader) från att fel upptäckts. Kontakta oss på silvasales@silva.se för en snabbare hantering och uppge ditt fullständiga namn, ditt order-/ kvittonummer, en kortfattad beskrivning av orsak till reklamation, en bild på skadan om detta är möjligt samt dina kontaktuppgifter (telefonnummer och e-postadress).

Vid reklamation står Silva för fraktkostnader, det är därför viktigt att använda sig av frakthandlingar som skickas från Silva. Produkten/-er som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses inte av Silva.

 

LEVERANS

Alla våra leveranser inom Sverige sker med Schenker Privpak och det innebär att paketet kommer till PostNords ombud, t.ex. en livsmedelsbutik eller annat utlämningsställe på din hemort. Vid beställning över 499 kr så tillkommer ingen fraktavgift. Vid beställningsvärde under 499 kr tillkommer en fraktavgift på 49 kr.

Om du uppgav uppgifter om e-postadress och/eller mobilnummer vid din beställning, kommer du få uppgifter om kolli-ID skickat till dig så snart Posten mottagit ditt paket för leverans.
När paketet anlänt till utlämningsstället skickas en avi till dig. Om du anger ditt mobiltelefonnummer vid beställningen så får du ett ankomstmeddelande via sms.

Leveranstid
Vi uppskattar leveranstiden till 2-4 arbetsdagar, med reservation för att leveranstiden kan bli längre i enskilda fall. Om din beställning av någon anledning skulle bli försenad kontaktar vi dig. Du har alltid rätt att häva köpet hos oss vid en eventuell leveransförsening.

Efter att paketet levererats till Postens ombud så ligger det kvar i cirka 14 dagar. För frågor kring ditt paket, kontakta order(at)silva.se så hjälper vi dig vidare.
Paket som inte hämtas ut från ombud

 • Paket som inte hämtas ut från ombud

Vi förbehåller oss rätten att debitera kunden en avgift för paket som inte hämtats ut från ombudet. Avgiften (300 SEK) avser kostnaden för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnad. Paket ligger vanligen kvar i cirka 14 dagar från ankomstdagen hos ditt ombud. För frågor kring ditt paket, kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

 

RETUR

Silva har 14 dagar öppet köp inom Sverige. Vill du göra en retur eller ett byte använder du dig av returblanketten som skickades tillsammans med din order. Kontakta oss på silvasales@silva.se om du behöver en ny. Vi kommer att bekräfta din retur till mailadressen du uppgav med din order.

Observera att detta enbart gäller ordrar som lagts på silva.se, om du har handlat hos någon av våra återförsäljare ber vi dig kontakta dem för mer information.

Hantering av returer
Silva hanterar alla returer så snabbt som möjligt, dock senast 30 dagar efter att vi mottagit den till vårt lager. Så fort din retur mottagits och hanterats kommer vi att kontakta dig. Vid en eventuell retur står du som kund risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten.

För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen. Vi hanterar byten som en retur och ett nytt köp; du skickar tillbaka den produkt du inte vill behålla och beställer enkelt en ny via vår hemsida.

Hur du går tillväga för att returnera en vara:

 1. Fyll i returformuläret enligt angivna instruktioner
 2. Se till att produkten du önskar returnera skickas tillbaka i oskadad originalförpackning.
 3. Lägg ner produkten, i sin förpackning och i samma kartong den levererades i.
 4. Tillslut kartongen ordentligt och fäst på returetiketten som kom i paketet.
 5. Lämna paketet hos ditt närmsta ombud.

Återbetalning
Då din retur mottagits, hanterats och godkänts av oss sker återbetalningen via Klarna. Om du valt att betala med faktura rekommenderar vi att du betalar fakturan eller kontaktar Klarna för att förlänga betaltiden, för att undvika risken för onödiga påminnelseavgifter.

 

REKLAMATION

Om artikeln är köpt på silva.se
Vill du reklamera en vara som du köpt på silva.se så gör du det enklast genom att kontakta oss på silvasales@silva.se. Ta med följande information när du kontaktar oss:

 1. Ordernummer (se orderbekräftelse)
 2. Artikelnummer
 3. Inköpsdatum
 4. Datum då felet uppstod
 5. Beskrivning av felet
 6. Din kontaktinformation

Om artikeln är köpt från en återförsäljare
När du köpt av någon av våra återförsäljare så ska du vända dig till dem först vid en reklamation.